- English
- فارسی
ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻓﺮاﺻﻮت و آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ ﺑﺮ ﺗﺮدي ﮔﻮﺷﺖ ﮔﻮﺳﺎﻟﻪ
ﺳﺮور ﺑﺮﻛﺖ، ﻧﻔﻴﺴﻪ ﺳﻠﻄﺎﻧﻲ زاده. 1395. ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻓﺮاﺻﻮت و آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺎﭘﺎﺋﻴﻦ ﺑﺮ ﺗﺮدي ﮔﻮﺷﺖ ﮔﻮﺳﺎﻟﻪ. اولین کنگره ملی و بیست و چهارمین کنگره بین المللی صنایع غذایی. 27-29 مهرماه. تهران.
تردي و بافت گوشت از ديرباز به عنوان يکي از مهمترين ويژگيهاي موثر بر پذيرش و مقبوليت محصول از ديد مصرفکننده معرفي شده است. در حال حاضر روشهاي مختلفي براي تردسازي به کار برده شدهاند، اما اين روشها نتوانستهاند نياز صنعت مبني بر توليد محصول با صرفه اقتصادي و اصلاح خواص گوشت را برآورده نمايند. بنابراین، مطالعه حاضر به بررسي اثرات استفاده از فراصوت و پاپائين به عنوان آنزيم برون سلولي به صورت همزمان و مجزا بر تردي و خصوصیات ریزساختاری عضله لانگيسموس دورسي گوشت گوساله به عنوان يک روش جديد تردسازي ميپردازد. در اين راستا، نمونههاي گوشت با استفاده از پروب فراصوت در توانهاي 100 و 300 وات و زمانهاي 10، 20 و 30 دقيقه در حضور و عدم حضور محلول آنزيمي 1 درصد فرآيند شدند. نتایج اين مطالعه نشان داد که استفاده مجزا و ترکيبي از فراصوت و آنزيم، فعاليت آنزيمي گوشت را به طور معنيداري افزايش میدهد (05/0p<). با اين حال غوطهورسازي گوشت در محلول آنزيمي به همراه اعمال فراصوت باعث افزايش بیشتر تردی گوشت شد. استفاده از فراصوت باعث کاهش 17 درصدي در ميزان نيروي لازم براي برش شد (05/0p<). البته روش ترکيبي با بهبود 47 درصدي ميزان تردي بهترين نتيجه را نشان داد (05/0p<). در مجموع با توجه نتايج بدست آمده، استفاده از تيمار ترکيبي مناسبترين روش براي بهبود خصوصيات گوشت است. از اینرو، اين روش به عنوان يک گزينه اميد بخش جهت بهبود تردي گوشت گوساله پیشنهاد می گردد.
کلمات کليدي: تردي، پاپائين، فراصوت، لانگيسموس دورسي.