- English
- فارسی
تعيين شرايط بهينه استخراج ترکیبات فنولیک از پوست انار (Punica granatum) و پوست سبز پسته (Pistacia vera)
فاطمه سادات ناظری، سید امیرحسین گلی، نفیسه سلطانی زاده. 1393. تعيين شرايط بهينه استخراج ترکیبات فنولیک از پوست انار (Punica granatum) و پوست سبز پسته (Pistacia vera). اولین همایش روش های افزایش زمان ماندگاری موادغذایی. 12-13 اسفندماه. تهران.
چكيده
تند شدگي به عنوان يك مشكل جدي در محصولات غذايي باعث كاهش مدت ماندگاري محصولات و كيفيت تغذيه اي آنها ميشود. آنتي اكسيدان ها مي توانند به طور موثري براي جلوگيري از اكسيداسيون ليپيدها استفاده شوند. امروزه از آنتي اكسيدان هاي سنتزي به طور گسترده اي در صنايع غذايي استفاده مي شود كه گمان مي رود اين تركيبات مسئول آسيب كبدي و سرطان در حيوانات آزمايشگاهي باشند. در سال هاي اخير تحقيقات زيادي روي استخراج آنتي اكسيدان هاي طبيعي از منابع گياهي صورت گرفته است. ترکيبات فنوليک، به ويژه آن هايي که منشا گياهي دارند، به دليل خصوصيات آنتي اکسيداني سهم بسزايي در سلامتي بدن انسان دارند. در اين تحقيق، از روش استخراج غرقابي به منظور استخراج ترکيبات فنوليک از پوست سبز پسته و پوست انار استفاده شد و متغیرهای دما (25 و 60 درجه سانتی گراد)، زمان (4 و 8 ساعت) و نسبت حلال به مواد جامد (15، 30 و 50 برابر) بررسی شد. نتايج نشان داد که نسبت 50:1 نمونه به حلال، دمای 60 درجه سانتی گراد و زمان 4 ساعت بالاترین راندمان استخراج ترکیبات فنولیک به روش غرقابی را به دنبال خواهد داشت.
واژههاي كليدي :بهینه سازی، پوست سبز پسته، پوست انار، ترکیبات فنولیک، استخراج غرقابی.