For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

Scientometric study of Iranian scientific publication in the field of Food Science and Technology based on the database of Web of Science (1990-2010)

N. Soltanizadeh, N. Dehghanpour, H. Shekarchizadeh, M. Kadivar. 2010. Scientometric study of Iranian scientific publication in the field of Food Science and Technology based on the database of Web of Science (1990-2010). 19th National Congress on Food Technology. Tehran, Iran, 13-14 Nov.

چکیده

نگاهی به فعالیت های علمی ايران در حوزه علوم و صنايع غذايي بر مبناي شاخص هاي كمّي و كيفي علم سنجي (انتشارات، استنادات، ضريب تأثير، درصد مدارك استناد شده )، طي حدود دو دهه فعاليت از سال 1990 تا اول ماه مي 2010 (برابر با 11 ارديبهشت ماه 1389) بیانگر 1374 عنوان توليد علمي نمايه سازي شده در پايگاه اطلاعاتي Web of Science  بوده است که از نرخ رشد 15 درصدی در طي اين سال ها برخوردار می باشد. چنین روند صعودی در میزان استناد به مدارک علمی نیز قابل مشاهده است که سهم عمده ای از آن را خود استنادی در بر می گیرد. از میان دانشگاه ها و موسسات مشارکت کننده در تولید این مدارک، دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد اسلامي و مؤسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع به ترتيب بيشترين توليدات علمي را در اين حوزه طي بازه زماني مذكور داشته اند و نویسندگانی از همین مراکز تحقیقاتی در میان ده نویسنده برتر ایرانی از نظر تعداد مقالات در حوزه علوم و صنایع غذایی قرار گرفته اند. نکته مهمی که قابل تامل است انتشار حدود 50% از مقالات ایرانی در مجلات با ضریب تاثیر کمتر از 1 و کسب میانگین ضریب تاثیر 31/1 از مجلات منتشرکننده این مقالات می باشد. به هر روی نیاز به فعال کردن بخش تحقیق و توسعه و جهت دار کردن تحقیقات از ضروریات این رشته به نظر می رسد.

 

واژه هاي كليدي:توليدات علمي- علوم و صنايع غذايي- ايران-‌ پايگاه اطلاعاتی Web of Science (WOS)


 
Conference Papers
Month/Season: 
November
Year: 
2010

تحت نظارت وف ایرانی